کیفیت تصویر دوربین مداربسته


میزان کارایی یک سیستم امنیتی رابطه مستقیم با کیفیت تصاویر دوربینهای مداربسته آن دارد. در واقع هدف از نصب و استفاده از سیستم های مداربسته، ثبت تصاویر با کیفیت و با وضوح بالا است، به گونه ای که جزئیات موجود در فیلم یا تصاویر آن به راحتی قابل تشخیص باشد. هرچه کیفیت تصویر بهتر باشد، امکان مشاهده تصاویر با جزئیات قابل تشخیص بیشتر خواهد بود.

کیفیت تصویر (Resolution) پارامتری است که میزان وضوح و شفافیت تصویر را بیان می کند. یعنی کیفیت تصویر دوربین مداربسته بیانگر این است که تصاویر ثبت شده توسط دوربین تا چه اندازه قابل تشخیص و شفاف است. رزولوشن معیاری از اندازه تصویر در دوربین مداربسته است، لذا تصاویر کوچکتر کیفیت پائین تر و تصاویر بزرگتر رزولوشن یا کیفیت بهتری دارند.



رزولوشن تصویر در دوربینهای مداربسته آنالوگ با واحد  TVL(TV Line) و در دوربین های مداربسته دیجیتال با واحد پیکسل (Pixell) اندازه گیری می شود. کیفیت (رزولوشن) تصاویر در دوربینهای مداربسته آنالوگ به مراتب پائینتر از دوربینهای دیجیتال است. البته با ظهور تکنولوژی های جدید در دوربینهای مداربسته آنالوگ، کیفیت تصاویر آنها بسیار بهبود یافته است.



کیفیت تصاویر در دوربینهای مداربسته از حدود 400 TVL شروع می شود که کیفیت متوسطی بوده و برای فضاهای کوچک و کم اهمیت کاربرد دارد. کیفیت 700 TVL بالاترین کیفیت تصویر دوربین های آنالوگ است که دارای کیفیت تصویر قابل قبولی بوده و برای فضاهای باز و با اهمیت استفاده می شود.


عوامل مختلفی در میزان کیفیت یا رزولوشن تصویر یک دوربین مداربسته تأثیر دارد. در ادامه به تعدادی از این عوامل اشاره می کنیم.

1.لنز : لنز دوربین یکی از اجزای اصلی دوربین مدار بسته است که نور را بر روی سنسور متمرکز می کند. لذا کیفیت لنز به کار رفته در دوربین مداربسته تأثیر مستقیم بر کیفیت تصاویر و فیلم های ضبظ شده توسط دوربین دارد.

2.سنسور تصویر: ‌هرچه سنسور دوربین مداربسته کیفیت بالاتر و ابعاد بزرگتری داشته باشد، نور بیشتری از لنز دریافت می کند. دریافت نور بیشتر باعث بهبود کیفیت تصاویر و افزایش اندازه و میدان دید تصاویر خواهد شد.

3.پردازنده تصویر: پردازش تصاویر ارسال شده از سنسور تصویر، توسط پردازنده یا DSP انجام می شود. DSP با کیفیت باعث افزایش روشنایی ،‌بیشتر شدن رزولوشن و بالا رفتن پایداری تصاویر می گردد.

4.نور و روشنایی محیط: مهمترین پارامتر خارجی موثر در کیفیت تصاویر دوربینهای مداربسته، نور و روشنایی محیط است. وجود نور کافی در محیط باعث ثبت تصاویر با کیفیت و رزولوشن مناسبتر خواهد شد. میزان نور محیط با واحدی به نام "لوکس" بیان می شود.


عوامل ذکر شده مانند حلقه های یک زنجیر به هم مرتبط بوده و به تنهایی نمی توانند کیفیت مورد مطلوب دوربین مداربسته را تأمین کنند. مثلاً استفاده از یک سنسور 4MP در کنار پردازنده 2MP نمی تواند کیفیت تصویر 4MP به ما ارائه دهد و حداکثر کیفیت تصویر 2MP ارائه خواهد کرد.

نکته مهم بعدی این است که هرچه کیفیت و سایز تصویر افزایش یابد، فضای ذخیره سازی بیشتری را اشغال می کند و بدین ترتیب هزینه خرید و نصب سیستم مداربسته نیز افزایش می یابد که در بسیاری از موارد مقرون به صرفه نیست.


از اینکه تا انتهای مطلب همراه من بودید، سپاسگذارمبرای مشاهده جدیدترین مطالب در حوزه حضور و غیاب، کنترل تردد، حقوق و دستمزد و دوربینهای مداربسته به کانال تلگرامی IRANHOZOORبپیوندید.

 



مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : کیفیت ,تصاویر ,مداربسته ,تصویر ,دوربین ,دوربینهای ,کیفیت تصویر ,دوربینهای مداربسته ,دوربین مداربسته ,کیفیت تصاویر ,قابل تشخیص ,کیفیت تصویر دوربین ,دوربین مداربسته تأثیر ,دوربینهای مداربسته آنالوگ ,کیفیت تصاویر دوربینهای
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

معرفی کسب و کار های تهران و کرج رزرو هتل مس و خاتم (صنایع دستی خاتم کاری روی مس) فروشگاه عینک آفتابی | ای فابنر Marc ادبي تعمیر آبسردکن در تهران عاشق خدا اهورا بارانی